Societat 02/01/2013

Nou trens d'alta velocitat diaris connectaran Barcelona i Girona des de 6,91 euros

Aquest és el preu de l'abonament de 10 viatges a gastar en deu dies. El cost del bitllet senzill serà de 15,70 euros. A partir del 9 de gener, vuit serveis connectaran amb Madrid i dos enllaçaran amb París

Acn
2 min

GironaEl temps de trajecte en tren entre Figueres, Girona i Barcelona s'escurçarà considerablement a partir de dimecres de la setmana vinent gràcies als trens d'alta velocitat que Renfe posarà en funcionament.

L'operadora ha informat que el trajecte entre la capital de l'Alt Empordà i la capital catalana es reduirà a 53 minuts, amb un preu de bitllet des de 8,89 euros, i entre Girona i Barcelona es podrà viatjar en 37 minuts pagant a partir de 6,91 euros. Aquests preus seran per abonaments de deu viatges que s'hauran de gastar en deu dies.

Un total de nou trens per sentit passaran cada dia per Girona i vuit continuaran fins a Madrid, on es podrà arribar amb 3 hores i 32 minuts, mentre que dos enllaçaran amb París.

Segons ha informat Renfe en un comunicat, per a aquests nous trens aplicarà un sistema de doble comercialització. A cada comboi, part de les places sortiran a la venda com a servei per a recorreguts llargs, i una altra part, com a servei Avant, per a trajectes entre Barcelona, Girona i Figueres, amb abonaments de descompte per a viatgers freqüents.

Entre Barcelona i Girona, el bitllet senzill costarà 15,70 euros. No obstant això, hi haurà descompte en els abonaments per a deu viatges. Costaran 69,10 euros i hi haurà dues modalitats: la normal s'haurà de gastar en vuit dies, mentre que l'adreçada a estudiants es podrà fer servir durant deu dies. Agafant l'opció de bitllet d'anada i tornada, el trajecte sortirà per 12,55 euros. El millor preu s'aconseguirà amb un abonament de 50 viatges per gastar en 30 dies. En aquest cas, el preu per trajecte serà de 6,15 euros.

Pel que fa als preus entre Barcelona i Figueres, seran de 8,89 per a abonaments de deu viatges; 7,92 per 50; 16,15 euros per trajecte, si s'agafa anada i tornada, i 20,20 euros el bitllet senzill. Entre Girona i Figueres aquests preus seran de 2,95 euros, 2,56 euros, 5,35 euros i 6,70 euros, respectivament.

El TGV a Girona i a Figueres arriba amb una campanya de 60.000 places promocionals els tres primers mesos. Es podrà viatjar entre Madrid i Girona per 37,90 euros, si bé la tarifa general serà de 126,30. De Girona a Saragossa el bitllet promocional costarà 23,50 euros i el general, 78,50.

De Figueres a Madrid s'hi podrà anar per 38,40 euros amb la millor oferta, mentre que la tarifa general serà de 128,10 euros. Des de la capital de l'Alt Empordà es podrà anar a Saragossa amb uns preus que oscil·laran entre 24,80 i 82,50 euros.

Així mateix, en aquests trens es comercialitzaran bitllets combinats amb el tren francès per anar fins a París amb enllaç a l'estació de Figueres-Vilafant. El temps de viatge entre París i Barcelona es reduirà en una hora gràcies a aquesta nova connexió.

stats