Societat 07/09/2012

Mal dia a Ryanair: una cabina despressuritzada, un aterratge d'emergència i passatgers amb picades de xinxes

Un avió que volava a les Canàries ha hagut de tornar a Madrid després que la cabina es despressuritzés, amb una vintena de passatgers que han patit hemorràgies. A Itàlia, un vol de la companyia ha aterrat d'emergència i un altre ha tornat infectat de xinxes

Efe
2 min
DEPENDÈNCIA TOTAL DE LA RENDIBILITAT 
 Tornen les picabaralles entre la Generalitat i Ryanair. El grup torna a plantejar  la reducció de rutes que són deficitàries, mentre que l'administració catalana  respon que si es redueixen els passatgers també ho faran les subvencions.

Madrid / Gran Canaria / RomaRyanair va de polèmica en polèmica. Aquest divendres, tres avions de l'aerolínia irlandesa amb orígens i destins diferents han tingut problemes de certa gravetat.

De bon matí, un avió que volava a Gran Canaria ha hagut de tornar a l'aeroport de Barajas una hora després d'enlairar-se per problemes tècnics, concretament perquè la cabina s'havia despressuritzat. En aterrar a Madrid, diversos viatgers s'han queixat de mal a les orelles i al cap. Després de desembarcar, entre 14 i 16 passatgers han estat atesos pels serveis mèdics de l'aeroport perquè patien hemorràgies al nas i a les orelles, entre altres símptomes, segons fonts d'Aena.

La companyia ha habilitat un nou aparell, al qual han pujat tots els viatgers atesos menys una vintena, segons han explicat els tripulants en arribar a les Canàries. Dels que s'han quedat a Madrid, dos han estat traslladats a hospitals, segons fonts aeroportuàries –l'aerolínea no ha confirmat.

Ryanair sí que ha admès, en canvi, la despressurització de la cabina en un comunicat, i ha assegurat que l'avió ha seguit els procediments habituals en aquests casos, és a dir, el desplegament de màscares d'oxigen i un descens controlat. Després de l'incident, 40 dels 160 passatgers del vol han presentat reclamacions als mostradors de la companyia.

Aterratge d'emergència a mig trajecte per una avaria al motor

Un altre avió de la companyia irlandesa s'ha vist obligat a fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de Bèrgam, a la regió italiana de la Llombardia, segons les autoritats aeroportuàries. L'avió duia 124 passatgers a bord i cobria el trajecte entre la localitat croata de Pola i Oslo. Segons els mitjans, l'aparell ha sol·licitat l'aterratge a l'aeroport d'El Caravaggio per una avaria en un motor.

Protocols contra infeccions i xinxes d'origen desconegut

D'altra banda, els viatgers d'un altre avió de Ryanair que ha aterrat a l'aeroport romà de Ciampino han hagut de ser assistits a les instal·lacions d'urgències mèdiques de l'aeroport per picades de xinxes. Durant el vol, que havia sortit de Londres, molts viatgers han començat a notar una coïssor molt intensa a les cames. Un cop han estat atesos, han descobert que la molèstia provenia de picades d'aquests insectes.

Segons els treballadors de l'aeroport, és el primer cop que ha tingut lloc un episodi semblant. L'avió ha estat aparcat en una plaça aïllada per posar en marxa el procediment contra infeccions previst en els protocols de seguretat. La majoria dels passatgers han presentat denúncies a la policia de l'aeroport després de ser sotmesos a un tractament de profilaxi.

La policia investiga ara si les xinxes les duia algun viatger o si ja eren a l'avió de la companyia de baix cost.

stats