SALUT
Societat 31/05/2011

L'ús de telèfons mòbils podria ser cancerigen, segons un estudi de l'OMS

Una agència de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) especialitzada en recerca sobre el càncer, ha anunciat avui que ha classificat els camps electromagnètics de radiofreqüència, que inclouen els telèfons mòbils, com “possiblement cancerígens per a l'home”

Agències
1 min

Lió p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer, de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), especialitzada en recerca sobre el càncer, ha anunciat avui que ha classificat els camps electromagnètics de radiofreqüència, que inclouen els telèfons mòbils, com “possiblement cancerígens per a l'home” i s'han classificat en la categoria "2B". El grup "2B" inclou els agents dels que es té una "evidència limitada" de càncer en humans i el "2A", per exemple, són aquells que "probablement" poden causar càncer, segons s'indica en l'estudi.

Segons el grup de treball de l'OMS, un estudi va detectar un increment del 40% en el risc de gliomas –un tipus maligne de càncer cerebral– entre els usuaris més freqüents de mòbil, és a dir, els que els utilitzen trenta minuts al dia de mitjana en un període de deu anys.

No obstant, va indicar que les evidències del risc de glioma i de neuroma acústic són "limitades" pels usuaris de mòbils ja que tot i que hi ha una "associació positiva" entre l'exposició a l'agent i el càncer, no es poden excloure altres factors.

Fins ara, els estudis de l'OMS publicats en els últims anys, asseguraven que no hi havia proves de que l'exposició a radiofreqüències augmentés el risc de càncer. No obstant, ha continuat impulsant estudis per determinar possibles riscos.

stats