Societat 26/07/2012

Les ONG denuncien que el Govern anul·la les subvencions al desenvolupament

La FCONGD critica que les ajudes s'hagin anul·lat quan hi havia "més de cent projectes presentats i moltes organitzacions esperant resolució"

Efe
1 min

BarcelonaLa Federació Catalana d'ONG per al desenvolupament, FCONGD, ha denunciat avui que la Generalitat ha anul·lat la convocatòria de subvencions que es va obrir el març passat i que estava dotada en dos milions d'euros.

En un comunicat, les ONG han lamentat que "per primera vegada" en la història de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) "no hi haurà subvencions" i han criticat que aquestes s'hagin anul·lat "amb més de cent projectes presentats i moltes ONG esperant la resolució".

Per això, des de la federació han considerat aquesta mesura "una mostra més de la imprevisió amb la qual s'està treballant" des de l'administració i han lamentat "les expectatives frustrades i feina malgastada" en les organitzacions.

També el PSC ha sortit en defensa de les ONG i, en un comunicat, els socialistes han acusat al Govern de "deslleialtat" en haver anul·lat aquestes subvencions "ja compromeses", davant la qual cosa han expressat la seva "decepció i estupefacció".

stats