COOPERACIÓ
Societat 14/10/2011

Les ONG aturen tots els programes que no són vitals a la frontera entre Kènia i Somàlia

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats diu que no es reprendran fins que es millori la seguretat. Només es treballarà en la distribució d'aigua i aliments i l'atenció mèdica

Ara
1 min

BarcelonaLes operacions humanitàries a la frontera entre Kènia i Somàlia han quedat reduïdes al mínim, després del segrest de les dues cooperants de Metges Sense Fronteres, segons ha anunciat a la BBC un portaveu de l'ONU. La suspensió es mantindrà, com a mínim, alguns dies, i també s'han cancel·lat les operacions de rescat fins a Liboi, a la frontera, per recollir els refugiats que fugen a peu de Somàlia.

Totes les actuacions que no estan directament lligades a tasques vitals (com la distribució d'aigua, aliments i els serveis mèdics) queden aturades fins que es pugui garantir la seguretat del personal humanitari, ha anunciat Emmanuel Nyabera, portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides al camp de refugiats de Daadab, on es va produir el segrest.

Al camp hi viuen gairebé mig milió de refugiats que fugen de la fam i la guerra a Somàlia. Els corresponsals que es troben al camp informen que tant els treballadors humanitaris com els refugiats manifesten molta por després del segrest.

stats