Societat 06/08/2012

Obama assegura que els EUA han fet història amb la missió del 'Curiosity'

El president nord-americà diu que "és un triomf sense precedents de la tecnologia"

Efe
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha qualificat de "fet històric" l'arribada a Mart l'explorador 'Curiosity', que aquest dilluns ha aterrat al Planeta Vermell després d'un viatge de 567 milions de quilòmetres.

"Avui, al planeta Mart, els Estats Units han fet història", ha assenyalat Obama en una declaració difosa per la Casa Blanca després de conèixer l'èxit de la missió.

"És un triomf sense precedents de la tecnologia", afegeix el comunicat presidencial, que assegura que aquesta missió demostra que fins i tot les coses més difícils no es resisteixen a l'enginy humà.

L'agència espacial nord-americana NASA ha confirmat que l'artefacte, d'una tona, ha aterrat al cràter Gale després d'una complexa maniobra durant el que s'ha anomenat "set minuts de terror" des de la seva entrada a l'atmosfera marciana.

"Estic sencer i fora de perill a la superfície de Mart", ha indicat un missatge al blog de la NASA les 05.32 GMT, que ha provocat una celebració amb aplaudiments i abraçades entre el personal de sala de control del Laboratori de Propulsió a Pasadena, Califòrnia.

stats