SOCIETAT
Societat 25/07/2012

Objectiu: importar científics prometedors

L'Obra Social La Caixa lliura 40 beques a estudiants estrangers per un valor de 4,3 milions d'euros

Marta Pinzolas
1 min
La quarta promoció del programa ha becat 40 estudiants de 20 nacionalitats diferents

BarcelonaL'Obra Social La Caixa ha entregat aquest dimecres a Madrid 40 beques a estudiants estrangers doctorats en biomedicina. L'objectiu del programa, que enguany arriba a la quarta promoció, és importar joves talents d'arreu del món a quatre centres de recerca biomèdica de l'Estat espanyol, com són el Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques, el Centre Nacional de Biotecnologia, el Centre de Regulació Genòmica i l'Institut de Recerca Biomèdica. Els 40 estudiants becats, que procedeixen de 20 països diferents, han assistit a l'acte presidit per la secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela; el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, entre altres.

Mitjançant aquest programa, l'Obra Social La Caixa ajuda a impulsar la recerca a Espanya, gràcies al mecenatge i a la incorporació de talent internacional als grups de recerca que treballen a l'Estat. Amb aquesta quarta promoció, que suma una inversió total de 4,3 milions d'euros, l'entitat financera ja ha concedit 160 beques en el marc d'aquest programa, el que equival a 23 milions d'euros.

Totes les beques estan obertes a estudiants i investigadors de qualsevol país del món i tenen una durada de quatre anys, durant els quals l'estudiant rep 1.500 euros mensuals els primers dos anys i 1.700, els dos anys següents, a més d'una quantitat per sufragar les despeses del viatge i l'assistència a seminaris.

stats