Societat 11/10/2011

L'Observatori Fabra ha batut tres rècords de calor en pocs dies

La màxima d'ahir, de 31,4 graus, és la més alta mai registrada al Tibidabo en un mes d'octubre

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Continua avançant l'octubre, i les temperatures, en lloc de baixar, pugen. Aquest dilluns a dos quarts de cinc de la tarda l'Observatori Fabra de Barcelona va arribar als 31,4 graus, la temperatura més alta per un mes d'octubre. És la tercera vegada aquest mes que es trenca el rècord, ja que els 30,7 del dia 4, i els 31,3 del dia 5 ja van superar l'anterior registre de 1997. Amb l'entrada de la tramuntana el cap de setmana semblava que la possibilitat de més rècords s'havia esvaït però la nova calorada d'aquests primers dies de la setmana ha permès tornar a trencar la marca de calor.

El Fabra recull dades des de 1914, però es dóna la circumstància que les 8 temperatures més altes mai registrades en un mes d'octubre s'han anotat totes després del 1980, i 7 són posteriors al 1990.

Les sèries de dades més llargues a Catalunya les tenen el Fabra i l'observatori de l'Ebre, a Roquetes. Aquí el rècord de 1980, 34,3 graus, no s'ha superat aquest any: la temperatura més alta fins ara aquest mes són els 33,4 graus del dia 3.

Entre avui i dijous es podrien batre nous rècords de calor, ja que es preveu que fins divendres les temperatures no comencin a normalitzar-se.

stats