SUCESSOS
Societat 10/03/2012

"Les baralles eren contínues", diuen els veïns de l'home que ahir va morir pel tret d'un agent dels Mossos

En el moment dels fets, la víctima era amb el seu fill petit i va intentar atacar el policia amb un matxet de grans dimensions, L'agent es va defensar disparant-li un tret. L'home, segons la versió policial, amenaçava els presents dient que ningú sortiria del pis

Ara/acn
1 min

OlotL'home que ahir va morir pel tret d'un agent dels Mossos d'Esquadra vivia amb la seva parella i el seu fill petit al número 84 de la carretera de les Tries d'Olot. Els veïns han relatat que les discussions entre la parella eren constants. "Quasi tot l'edifici havia trucat als Mossos", assenyala un veí que viu al mateix replà. La parella vivia als baixos amb el seu fill.

Segons han confirmat els Mossos, en arribar al pis van trobar-se Antonio T.V. molt alterat i amb un matxet a les mans. Segons la versió policial, l'home amenaçava els presents dient que ningú sortiria del pis i va intentar clavar un matxet a un agent, que es va defensar disparant-li un tret. Alguns testimonis apunten que el detonant de la discussió va ser una citació judicial que l'home havia rebut per una denúncia de la dona.

Segons fonts properes a la investigació recollides per la Cadena SER, l'home estava molt alterat per la ingesta de pastilles i s'hauria abraonat sobre els policies mentre els agents l'intentaven calmar. Va ser llavors quan un d'ells va treure l'arma reglamentària, li va disparar a molt poca distància i li va provocar la mort de forma instantània. Segons un comunicat dels Mossos, l'agent va actuar en legítima defensa per tal de protegir la integritat física de tots els presents.

En el comunicat, els Mossos d'Esquadra informen que la policia i personal sanitari van estar intentant dialogar amb l'home, que estava molt alterat, perquè abandonés l'actitud amenaçadora.

Els agents van anar al pis alertats pels veïns, que van sentir molts crits.

stats