CIMERA CONTRA LA LLEI WERT
Societat 28/05/2013

Junqueras veu "positiva" la cimera i crida a fer "resistència conjunta" al Parlament i al Congrés

El president d'ERC denuncia la "recentralització" que suposa la reforma educativa i alerta que perilla el model d'escola en català

S. Sánchez / O. March
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimarts, a la sortida de la cimera contra la llei Wert que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, que la trobada ha sigut "positiva" al mateix temps que ha cridat a fer "resistència conjunta" al Parlament i al Congrés dels Diputats contra la reforma educativa. "La llei va en contra de tot el que s'està fent a Europa", ha defensat Junqueras.

El líder republicà ha expressat a la reunió el seu "neguit" per la falta de recursos destinats a l'ensenyament, per bé que ha volgut puntualitzar que aquesta situació s'explica "pel mal finançament de la Generalitat". "El sistema educatiu pateix i està amenaçat per l'aplicació d'una llei que, si es concreta, portarà el model en direcció contrària de l'europea", ha apuntat Junqueras.

"La millor manera de superar aquestes amenaces és sens dubte que els marcs legals de Catalunya siguin determinats pel poble de Catalunya", ha conclòs Junqueras, que ha obert la porta a la insubmissió.

stats