Ensenyament
Societat 30/05/2012

Els grups de P3 a Barcelona pugen a 27 alumnes per classe el proper curs

L'augment de ràtios es queda per sota del màxim de 30 fixat per Wert, però fa desapareixer 10 grups d'infantil i primària a la ciutat

Ara
1 min

BarcelonaEls grups de P3 (educació infantil per alumnes de 3 anys) tindran 27 alumnes per classe a partir del proper curs, superior als 25 actuals però per sota del màxim de 30 que permetia el decret del ministeri d'Educació.

El Consorci d'Educació de Barcelona, format per la Generalitat i l'Ajuntament, ha establert aquest nombre en el procés de preinscripció escolar per al curs 2012-13, segons expliquen fonst del sindicat USTEC-STS.

La nova distribució fa desaparèixer 7 grups de P3, alguns d'ells en escoles d'una sola línia, que deixen de tenir P3, com l'escola Sant Josep Oriol de Nou Barris i l'escola Eduard Marquina de Sant Martí-Besòs. "Aquestes escoles, a més, són centres d'atenció educativa preferent ubicats en barris molt castigats per la crisi", denuncia USTEC.

A més, es tanquen també tres grups de primària e centre d'una sola línia, "fet que posa en perill la seva continuitat com a escoles", diu el sindicat. En total, són 10 grups d'infantil i primària que desapareixen, tot i que s'incrementen 4 grups de P3 en zones superpoblades.

stats