SOCIETAT
Societat 21/06/2013

Ada Colau proposa en la primera trobada amb Mas un decàleg per frenar els desnonaments

Representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) es reuneixen durant una hora amb el president de la Generalitat, Artur Mas

Efe
1 min

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha aconseguit el compromís del Govern d'estudiar les seves propostes i d'actuar per eliminar les plusvàlues municipals sobre les dacions i condonacions d'hipoteques, segons la portaveu de la plataforma, Ada Colau. Representants de la PAH, entre els que Colau, s'han reunit aquest divendres durant gairebé una hora amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Aquesta ha estat la primera reunió que manté el president de la Generalitat amb el moviment ciutadà que des de fa més de quatre anys encapçala la denúncia del drama dels desnonaments.

Colau ha explicat que en la trobada li han reclamat a Mas, entre d'altres qüestions, que se suspenguin immediatament els desnonaments en els casos d'habitatge habitual i en què l'impagament sigui per motius econòmics, com ha fet la Junta d'Andalusia. La portaveu de la PAH ha indicat que no han aconseguit un compromís en aquest sentit. Tampoc han aconseguit que la Generalitat expropiï l'ús dels pisos buits propietat d'entitats financeres nacionalitzades amb diners públics i del Sareb, uns 8.000 segons Colau, i els posin a disposició de les persones amb menys recursos.

Segons la PAH, que cita dades del Consell General del Poder Judicial, només en el primer trimestre de 2013 s'han realitzat a Catalunya 1.337 desnonaments judicials per execució hipotecària i 3.249 desnonaments per impagament del lloguer. En la prèvia de la reunió, la plataforma antidesnonaments havia expressat la voluntat d'exigir a Mas que es declari l'"estat d'emergència" en matèria d'habitatge a Catalunya i es prengui les mesures pertinents.

stats