Societat 20/03/2012

Ana Pastor, ministra de Foment: "El primer que es farà és el que està planificat i en marxa"

Situa el canvi de via del corredor mediterrani a ample europeu en aquest paquet d'intervencions prioritàries

Joan Rusiñol
1 min

MadidLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat avui que les prioritats del seu ministeri dependran d'inversions que estan ja encetades. "El primer que es farà és el que està planificat i en marxa", ha afirmat. I en aquest paquet hi ha situat la conversió del corredor mediterrani a l'amplada UIC, l'europea. Ella mateixa serà a València a principis d'abril per explicar-ho.

Ha reiterat que l'eix que passa per Catalunya serà "prioritari", però també ha dit que el central "és molt important". "Hi ha qui es pensa que això [la prioritat del mediterrani] serà demà", ha dit, per recordar que fan falta 47.000 milions per acabar-lo tot. Un cop més ha deixat clar que el pla de corredors transeuropeus és una planificació de com ha de ser Espanya en matèria d'infraestructures el 2030 i el 2050.

Entre les obres que hi ha en marxa –per tant, prioritàries– hi ha l'AVE a Galícia, amb 8.000 milions pendents. Ha garantit el seu "compromís" amb aquesta obra.

Pastor ha subratllat que la connexió entre Barcelona i la frontera francesa és un tram "clau", així com la inversió per la connexió ferroviària del port de Barcelona. Ha anunciat que a principis d'abril començarà per València el canvi de via a l'amplada europea.

stats