Societat 07/03/2012

Ingressa a presó el fabricant de les pròtesis mamàries PIP defectuoses

Jean-Claude Mas no ha pagat la fiança de 100.000 euros imposada pel jutge

Efe
1 min

ParísEl fabricant dels implants mamaris defectuosos PIP, Jean-Claude Mas, ha ingressat a la presó de Marsella aquesta nit per no haver pagat la fiança de 100.000 euros imposada per la magistrada Annaick Le Goff, segons han informat els mitjans francesos.

La magistrada Le Goff va imputar Mas el passat mes de gener per homicidis involuntaris com a conseqüència de la relació causa-efecte entre els implants PIP i alguns casos de càncer, una vinculació que encara no ha sigut confirmada.

L'empresari ja havia estat imputat per un altra investigació judicial per estafa, però el cas es va tancar el passat octubre.

Mas va crear Poly Implant Prothèses (PIP) l'any 1999, però l'empresa va tancar el 2010 per ordre judicial. A finals dels anys 90 es va convertir en el tercer productor mundial d'aquest tipus de pròtesis, amb la major part de les vendes a Llatinoamèrica i Europa.

Al març del 2010 les autoritats sanitàries franceses van retirar del mercat els implants, després que l'Agència Francesa de Seguretat Sanitària de Productes de Salud alertés dels "efectes adversos del producte" i l'elevat risc de trencament.

Segons les dades de la Sociedad Española de Cirurgía Plástica, entre 8.000 i 12.000 dones espanyoles podrien haver-se implantat pròtesis mamàries PIP. A tot el món, Els implants mamaris PIP valien 400 euros

stats