DELICTES A LA XARXA
Societat 01/05/2011

Sony espera reprendre aquesta setmana el seu servei en xarxa de la PlayStation

Els responsables de Sony han demanat avui disculpes després del robatori de dades de les targes de milions d'usuaris i han informat que aquesta setmana tornaran a restablir el servei en xarxa de PlayStation Network (PSN)

Agències/laia Espín
1 min

TòquioEl vicepresident executiu de Sony, Kazuo Hirai, ha demanat disculpes, avui en una roda de premsa a Tòquio. També ha destacat que s'han millorat les mesures de seguretat i que aquesta setmana espera restablir el servei en xarxa de la PSN. Els responsables de Sony han admès que els “pirates” van poder accedir als números de les targes de crèdit d’uns 10 milions d’usuaris però que no hi ha proves de que hagin estat utilitzades.

Els investigadors de seguretat de la xarxa han detectat en diversos fòrums suposades ofertes per vendre les dades de més de 2 milions de targetes d’usuaris de la xarxa de jocs on line de Sony Play Station Network, que van ser robades entre el 17 i 19 d’abril. Extrem que la companyia no va admetre fins al passat dimecres.

De moment, un bufet d’advocats californià ja ha interposat una demanda contra la companyia nipona en nom d’un particular. Els organismes encarregats de protegir les dades dels consumidors de França, el Regne Unit, Irlanda i diverses fiscalies dels EUA han obert investigacions per esclarir quants usuaris del seu territori han estat afectats i poder determinar si s’han d’emprendre accions. De moment, cap organisme de l’Estat espanyol consultat ha confirmat haver obert cap procés similar.

stats