Societat 25/04/2012

PP i ICV-EUiA rebutgen crear un peatge d'entrada al centre de Barcelona

La Coordinadora Metropolitana del Taxi de Barcelona ha posat sobre la taula de l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, un peatge per als no residents per fer front a la crisi

Efe
1 min

BarcelonaEls grups municipals del PP i ICV-EUiA han coincidit a rebutjar la proposta de la Coordinadora Metropolitana del Taxi de Barcelona perquè l'Ajuntament estableixi un peatge d'entrada al centre de la ciutat als no residents.

El president del grup ecosocialista, Ricard Gomà, ha recordat que la proposta de peatge urbà és recurrent i que ICV-EUiA està per una reducció estructural de la presència de vehicles a la ciutat.

Sobre la proposta que fa el col·lectiu de taxistes que aquest peatge serveixi per finançar el transport públic, Gomà ha considerat que la solució és enfortir-lo a través d'una llei del Parlament de Catalunya i no amb iniciatives d'aquest tipus.

Per la seva banda, el president del grup del PP, Alberto Fernández, ha indicat que els populars són contraris als peatges per entrar a la ciutat i el que defensen són mesures perquè els ciutadans deixin el cotxe i usin el transport públic.

En aquesta línia, Alberto Fernández ha presentat avui la pregunta que formularà a l'alcalde en el ple de divendres sobre quin serà el model definitiu de xarxa ortogonal d'autobusos de Barcelona i el seu calendari d'implantació.

El regidor popular considera que a Barcelona li urgeix posar en funcionament la xarxa ortogonal d'autobusos amb els nous autobusos ràpids i acabar els trams pendents de construcció del metro, i opina que la connexió del tramvia no ha de ser una prioritat.

stats