Societat 11/08/2011

El PP de Lleida defensa el guàrdia urbà que va multar un conductor per portar el CAT a la matrícula

Els populars també han acusat a l'alcalde de la Paeria, Àngel Ros, d'incitar a incomplir la llei després d'haver manifestat que la policia local no té ordres de multar als conductors que porten el CAT tapant la E de la matrícula

Acn
2 min

BarcelonaEl Partit Popular de Lleida dóna suport al guàrdia urbà que divendres passat va multar un conductor amb 200 euros per dur el CAT a la matrícula del seu vehicle. La portaveu dels populars a la Paeria, Imma Manso, ha reclamat aquest dijous a l'equip de govern socialista que respecti la legalitat i "defensi fermament l'actuació de la Guàrdia Urbana en l'exercici de les seves funcions". Manso ha demanat també a l'alcalde, Àngel Ros, que aclareixi les seves declaracions on afirmava que la policia local no té ordres de multar per aquest fet ja que, segons diu, "inciten a incomplir la llei". El PP apunta que qui vulgui portar el CAT ho pot fer en qualsevol altre lloc del vehicle tret de la matrícula.

La portaveu del grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Lleida, Inma Manso, ha manifestat que "tothom ha de respectar la legalitat" i que el fet d'enganxar a la matrícula qualsevol tipus d'inscripció "està prohibit pel Reglament General de Vehicles", la qual cosa és "objecte de sanció. Manso ha afegit que aquest és "un fet que l'equip de govern hauria de saber i de respectar", i ha apuntat que qui vulgui portar el CAT ho pot fer en qualsevol altre lloc del vehicle que no sigui la matrícula.De fet, va ser el portaveu popular al Parlament, Enric Millo, qui aquesta mateixa setmana ha estès la mà a CiU per poder pactar una reforma de la identificació dels vehicles que incorpori la referència del CAT. Això sí, Millo va assegurar que sempre haurà de ser "complementari, accessori i fins i tot voluntari."

Manso ha explicat també que demanarà explicacions a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, després que aquest va assegurar a través de les xarxes socials que la Guàrdia Urbana "no té ordre de multar vehicles amb CAT". Aquestes declaracions "desafortunades", segons els populars, "inciten a incomplir la llei". El PP també ha expressat el seu suport a l'actuació de la Guàrdia Urbana "en defensa dels interessos de tots els ciudatans i ciudatanes de Lleida" i ha mostrat el seu respecte a les seves funcions "com a garants de la legalitat, malgrat que això a alguns no els agradi".

La Guàrdia Urbana de Lleida va multar divendres passat a la Rambla de Ferran de la ciutat un conductor per portar enganxat el CAT a les plaques de matrícula del seu cotxe. L'agent hauria demanat al propietari del vehicle que arrenqués els adhesius i, tot i que aquest va accedir, va ser sancionat igualment amb 200 euros de multa. També es va negar a dirigir-se al sancionat en català.

stats