Societat 08/08/2012

El PP insisteix en el seu discurs de "prioritzar els espanyols" en l'atenció sanitària "davant de recursos limitats"

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, assegura que cap persona "sigui legal o il·legal" es quedarà sense assistència sanitària d'urgència en cas que la necessiti

Efe
1 min

MadridEl portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha dit aquest dimecres que, davant els "recursos limitats" de l'Estat, "cal prioritzar les persones que cotitzen a la Seguretat Social en aquest país" per davant dels que es troben en una situació il·legal. Hernando ho ha dit en una entrevista a Punto Radio, l'endemà que s'hagi fet públic que el ministeri de Sanitat prepara una ordre ministerial perquè les persones que no reuneixin les condicions d'assegurat puguin accedir a la cartera bàsica de serveis pagant: 710 euros anuals els menors de 65 anys (59,2 euros mensuals) i 1.864 els majors de 65 (155,4 euros al mes).

Hernando ha recalcat que cap persona, "sigui legal o i·legal", es quedarà sense assistència sanitària d'urgència en cas que la necessiti.

Pel dirigent popular, és una qüestió d'"opció i alternativa" en un moment de crisi econòmica com el que viu Espanya.

"El que no es pot fer és tractar els immigrants que estan legalment a Espanya com els que entren il·legalment al nostre país i menys en uns moments en què, evidentment, cal fer ajustaments en el conjunt dels serveis públics", ha subratllat Hernando.

El portaveu popular ha recalcat que "els diners no són il·limitats, desgraciadament", i que cal fer polítiques que serveixin per "dissuadir i eliminar elements" que poden "servir d'atractiu" per a emigrants il·legals, com el fet de tenir una sanitat completament gratuïta en tots els aspectes.

stats