Societat 26/11/2011

Tenim anticicló per dies

Els últims mapes no deixen entreveure cap canvi significatiu abans de set o vuit dies

Marc Candela
1 min

BarcelonaA mesura que l'anticicló es va assentant, les matinades són cada cop més fredes i humides. Aquest matí han sovintejat les glaçades a les valls pirinenques i el termòmetre també ha baixat dels 10 graus a molts trams de costa.

Però l'ambient fred té els minuts comptats i durant les hores centrals del dia les temperatures no tindran res a envejar a les de mitjans d'octubre: la majoria de màximes es mouran entre els 15 i 19 graus i fins i tot s'arribarà als 20 en alguns punts del Prelitoral.

L'excepció la trobarem al Pla de Lleida, on la boira tornarà a ser intensa i persistent i no deixarà que els termòmetres superin els 8 o 9 graus a la mateix capital del Segrià, a Tàrrega o a Mollerussa. De fet, el dissabte també s'ha aixecat amb bancs de boira a la Plana de Vic o el Pla de Bages però aquí es desfaran del tot abans de mig matí.

Demà diumenge apareixeran alguns intervals de núvols a la façana litoral però, en conjunt, es mantindrà l'acusat contrast entre les boires del Pla de Lleida i el cel clar de la resta del país. Sí que hi haurà novetats, en canvi, a les Illes Balears, on el diumenge el passaran amb força estones de paraigua.

Aquest temps insegur, però, no arribarà al Principat i les últimes actualitzacions dels models no deixen entreveure cap canvi significatiu abans de set o vuit dies. Per tant, és probable que arribem al primer cap de setmana de desembre -i inici d'un llarg pont per alguns- amb pocs núvols i fred només a primera hora.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre muncipi a www.ara.cat/meteo.

stats