Societat 19/02/2012

Força núvols però poca pluja

Aquesta tarda nevarà al Pirineu de Lleida i cap al tard s'escaparan alguns xàfecs curts prop de la costa

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest diumenge el passarem amb ben pocs núvols a Ponent i al sud però el sol serà més car de veure a les comarques de Girona i Barcelona. Això farà que els termòmetres quedin una mica més frenats que ahir i que, en aquest sector, la jaqueta sigui imprescindible també durant les hores centrals del dia.

En cap cas, però, el diumenge serà una jornada de paraigua. A partir de migdia es començaran a escapar els primers flocs al vessant nord del Pirineu -serà aigua per sota els 900 metres d'altitud- i a la tarda també es podran escapar alguns ruixats curts i dispersos a la resta de la serralada. Independentment, a partir de mitja tarda també descarregaran alguns xàfecs de poca estona a l'entorn de les Guilleries i el Montseny que ja cap al tard arribaran també al nord de la costa Central.

Tot apunta, però, que serà de nit i matinada quan els xàfecs sobtats seran més probables a la façana litoral, en el tram que s'estén entre el cap de Salou i la desembocadura de la Tordera.

En tot cas, aquest temps més insegur i variable no tindrà continuïtat: demà a primera hora s'escaparan les últimes gotes a l'entorn de Barcelona i el dilluns ja l'acabarem passant amb molt més sol que no pas núvols. I a partir de dimarts l'anticicló serà l'únic protagonista del panorama meteorològic, amb una tirania de sol i boires que ens acompanyarà almenys durant cinc o sis dies.

Això sí, la setmana també l'encetarem amb una mica de mestral a les Terres de l'Ebre i amb tramuntana forta a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu. El vent afluixarà clarament de cara a dimarts a la tarda però no permetrà que els bancs de núvols baixos s'instal.lin a Ponent abans de dijous.

Tot plegat acompanyat d'un petit sotrac de les temperatures que farà que les properes 48 hores el fred sigui força evident. En tot cas, aquest descens tèrmic serà transitori i a partir de mitjans de setmana només caldrà abrigar-se a primera hora a les planes i fondalades interiors. De fet, tot fa pensar que els migdies del proper cap de setmana els podriem passar amb mànigues de camisa prop de la costa.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats