Societat 14/01/2012

Cap de setmana amb pocs canvis

El fred es mantindrà ben viu a primera hora i els migdies seran menys suaus que els anteriors

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquest dissabte els núvols aniran fent la guitza a les comarques del terç sud de Catalunya –també a Castelló i a les Balears–, però no deixaran escapar ni una gota i tampoc impediran que sol i boires tornin a ser els dos grans protagonistes del dia.

Al pla de Lleida avui no arribaran a veure el sol, però a la vall de l'Ebre i a la Catalunya Central els bancs de boira seran força menys extensos i persistents que els últims dies. També cap al Vallès o el Maresme –on el dia també s'ha aixecat ben gris– aviat el sol hi anirà traient el cap.

Tot plegat amb fred d'hivern a primera hora i amb un migdia una mica menys suau que els anteriors, amb ben poques màximes per sobre dels 13 o 14 graus. Independentment, a Lleida, a Balaguer o a Mollerussa el termòmetre avui tampoc passarà dels 5 graus.

Demà diumenge es mantindrà aquesta dinàmica, amb sol, boires i temperatures diürnes que continuaran lleugerament a la baixa. De fet, el canvi més significatiu dels propers set o vuit dies arribarà dilluns, en què una pertorbació força activa regarà el País Valencià i el sud de les Balears i també deixarà alguns ruixats a la façana litoral catalana.

En tot cas, aquesta tongada de pluges no tindrà continuïtat i, molt probablement, no haurem de tornar a obrir el paraigua en tota la setmana. Aquest temps insegur vindrà acompanyat d'un ambient notablement més fred, però de cara a dimecres o dijous ja tornarem a gaudir de migdies amb més de 15 graus prop de la costa.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats