Societat 12/11/2011

Força núvols però ben poca aigua

Aquest dissabte els núvols guanyaran protagonisme però només s'escaparan alguns petits ruixats a la Costa Brava

Marc Candela
1 min

BarcelonaEnguany l'estiuet de Sant Martí ha arribat amb puntualitat i farà que aquest cap de setmana no sigui gens fred. L'ambient suau es farà especialment evident de matinada -avui només al Pirineu s'ha baixat dels 10 graus- i, tot i que els migdies també seran agradables, els termòmetres no s'enfilaran tant com els d'ahir divendres.

Tot plegat acompanyat de força núvols però poca aigua. Hem encetat el dissabte amb bancs de boira i núvols baixos a força comarques interiors i també a molts trams de costa. I tot i que les clarianes aniran guanyant terreny a mesura que avanci el matí, cap als dos extrems del país el sol serà una mica més car de veure i a l'Empordà fins i tot s'hi arribaran a escapar algunes gotes.

Demà diumenge els núvols aniran a més, especialment a la meitat sud del país, i aquests petits ruixats febles i dispersos faran obrir el paraigua a estones a les comarques tarragonines i a la Costa Central.

En tot cas, les pluges d'aquest cap de setmana seran minses i ens haurem d'esperar a dimarts i dimecres per rebre una nova tongada de precipitacions intenses, abundants i generalitzades.

Mentrestant, el fred queda lluny. Si bé és cert que les temperatures s'aniran normalitzant progressivament, les últimes actualitzacions dels models no ens deixen entreveure cap gran fredorada abans de deu dies.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats