Societat 05/02/2012

Diumenge amb molt fred i una mica de neu

L'onada de fred ens acompanyarà durant tota la setmana vinent però només aquest diumenge nevarà a Catalunya

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl diumenge també l'hem encetat amb fred de rigorós hivern. El descens tèrmic s'ha fet especialment evident a l'interior de les comarques gironines i a la Catalunya central i, en canvi, els termòmetres no han baixat tant com ahir al Pirineu. Tot i això, el mercuri encara ha caigut fins als 20 graus sota zero a les cotes més altes de la serralada.

Però el fred no serà l'únic protagonista del dia. Avui els núvols aniran fent la guitza a estones a tot el país i la neu també apareixerà a la meitat occidental de Catalunya. La cota s'anirà enfilant progressivament cap als 500 metres però pels volts de migdia es veuran flocs a Lleida, Balaguer o Mollerussa. En tot cas, la nevada serà en conjunt anecdòtica i només al Pirineu i a l'entorn dels Ports s'arribaran a acumular més de dos o tres centímetres.

Les precipitacions, en forma sòlida a cotes relativament baixes, també escombraran el País Valencià i les Illes.

El vent de nord, per la seva banda, afluixarà d'una forma clara i només es deixarà sentir amb cops moderats a l'Empordà, les Terres de l'Ebre i les cotes altes del Pirineu. En tot cas, ni de bon tros desapareixerà del tot i tant dilluns com dimarts bufarà amb cops superiors als 100 km/h a l'extrem nord del país.

I les últimes actualitzacions dels models consoliden els pronòstics i apunten a una setmana de rigorós hivern arreu. De fet, la tramuntana desapareixeria de cara a dijous i, molt probablement, les matinades del cap de setmana vinent encara serien més fredes que les dues últimes a les valls, planes i fondalades interiors.

Els mapes també confirmen que aquesta onada de fred no vindrà acompanyada de precipitacions i, a excepció d'avui, el sol s'imposarà arreu almenys durant els propers cinc o sis dies.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats