Societat 20/11/2011

No deseu el paraigua

Dilluns i dimarts tornaran a ser jornades passades per aigua a pràcticament tot el país

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que avui molta gent ha pogut anar a votar sense paraigua, allà on ha plogut ho ha fet amb intensitat. Però només a les terres de l'Ebre ho ha fet amb persistència: en les últimes 18 hores s'han acumulat 122 litres a Tortosa o 108 a l'Aldea i en el que portem de cap de setmana ja s'han recollit 236 litres a Mas de Barberans.

I tot apunta que aquests registres augmentaran els propers dies i que, en algunes comarques -no només de l'extrem sud del país-, s'arribaran a acumular més de 400 litres en aquest de novembre.

De fet, demà dilluns només la demarcació de Lleida s'estalviarà d'obrir el paraigua i a la meitat oriental del país les pluges seran especialment abundants i continuades. Dimarts, la pertorbació escombrarà el país d'est a oest i, ara mateix, sembla que tornaria a ser a la façana litoral i a les comarques del sud on els aiguats serien més probables.

Aquest rebombori, però, s'estroncarà sobtadament. Dimecres ja només plourà al País Valencià i a les Illes -on les precipitacions també seran especialment intenses i abundants durant aquestes properes 48 hores- i a partir de dijous el sol i la boira seran els únics protagonistes del panorama meteorològic.

Tot plegat acompanyat d'unes matinades poc fredes i, això sí, d'uns migdies amb termòmetres entre els 14 i 18 graus. De fet, el fred no arriba i aquest episodi de pluges, que també regarà amb força el Pirineu de Girona, només deixarà neu a partir d'uns 2100 o 2200 metres.

Amb l'arribada de l'anticicló els matins seran força més freds, sobretot a les comarques interiors, però durant les hores centrals del dia ens sobrarà la jaqueta. A tot arreu.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats