Societat 17/04/2012

El PSC de Barcelona acusa Felip Puig d'incentivar les protestes en anticipar el calendari d'actes conflictius

L'oposició, amb l'excepció del PP, critica la instal·lcació de videovigilància als carrers de la ciutat que estudia l'alcalde Trias

M.o.
1 min

BARCELONAEl president del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha acusat al conseller d'Interior, Felip Puig, de proposar mesures contra la violència urbana que són "pura improvisació", com ara la possibilitat d'instal·lar càmeres als carrers, i ha considerat que el fet que en la compareixença d'ahir el conseller avancés l'agenda de convocatòries conflictives –com la de la reunió del Banc Central Europeu, sembla "incentivar les protestes". Martí ha concretat avui que el dispositiu policial del dia de la vaga general estava "mal plantejat" i ha demanat, de cara a les mesures a emprendre en el futur, "prudència" i un "estudi a fons" per no actuar amb precipitació.

ICV-EUiA i UxB han coincidit a afirmar que no hi ha arguments econòmics i d'eficàcia que justifiquin la instal·lació de càmeres de vigilància. El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha remarcat que l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, "se situa, amb la instal·lació de càmeres, a remolc del conseller Puig en la retallada de drets socials i civils". Jordi Portabella, d'Unitat per Barcelona, al seu torn, ha defensat que avala les càmeres només "en punts molt concrets on es demostri que són necessàries, però en cap cas "un ús indiscriminat, perquè s'envaeix l'espai privat dels ciutadans".

stats