05/12/2010

Del porc, ho aprofiten tot

2 min
Del porc, ho aprofiten tot

Només hi ha una professió amb més mala imatge que la de controlador aeri: un controlador aeri defensant l'SGAE. Si els controladors (i les controladores) cotitzessin en borsa, rebentarien el parquet... però en direcció al centre de la Terra. Per tant, en aquesta Espanya hereva del " váyase señor González " que va popularitzar José María Aznar i on, com passa amb el porc, qualsevol tema és útil per ser convertit en una arma política llancívola de destrucció massiva, cap partit amb dos dits de seny s'atreviria a defensar públicament els controladors aeris. Ara bé, el tema era massa llaminer com perquè el Partit Popular i el PSOE no l'aprofitessin. I, tot i ser un pont de cinc dies, s'hi van posar amb ganes.

A les televisions, les cares dels dos grans partits van ser Esteban González Pons, de comunicació popular, i Gaspar Zarrias, d'estat de cooperació territorial i mà dreta de Manuel Cháves. El primer feia equilibris a la corda fluixa dient que l'actitud dels controladors era injustificada, però que la culpa de tot era del govern espanyol per aprovar just abans d'ahir el famós decret que ho havia encès tot. El segon responia insinuant que darrere de la vaga salvatge hi ha el PP, que s'havia reunit en secret amb els controladors. Quina imatge més encoratjadora tant per als milers de ciutadans oblidats als aeroports com per als que ens ho miràvem astorats.

Però vostè ja sap que l'autèntica guerra partidista hispana es disputa als mitjans de comunicació. Per tant, som-hi. Público.es titulava a mitja tarda: "Rajoy aprofita el caos aeri per fer oposició". El president del PP enregistra un dels seus vídeos Rajoy en acció des de l'aeroport de Lanzarote, que, per cert, ja es pot consultar a YouTube. A Intereconomía TV divendres al vespre ja va començar una edició especialíssima d' El gato al agua amb una pregunta gens tendenciosa a l'enquesta: "És el govern responsable del caos?", i ahir a la tarda continuava el xou amb un tal Luís Losada. El seu discurs? Que la culpa era dels controladors, sí, però que el govern ha enquistat la negociació per dur-la a una situació límit i llavors aparèixer com el gran salvador. Ah, i que el decret d'estat d'alerta és un injustificat missatge de fermesa que només buscava la propaganda.

Amb aquest panorama politicomediàtic, ja ni sorprenen missatges com el d'un tal Esteban Hernández, que a les 18.04 escrivia a la web d'Interecomia (sic): " Estoi esperando que se estrelle un avion para saltar de alegria ".

stats