Societat 02/06/2011

Pajín defensa que ha actuat amb "rigor i seriositat" durant la crisi dels cogombres

Pel que fa a l'absència dels consellers del PP, Pajín ha dit que sempre ha treballat per preservar els drets dels ciutadans per sobre de cap altra qüestió

Miquel Codolar
2 min

MadridLa ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha assegurat que el govern espanyol ha treballat amb "rigor i seriositat" durant tots els moments de la crisi del cogombre. "La complexitat d'aquests dies té a veure amb això, si els laboratoris han tardat no és per manca de treball, és perquè calia aplicar patrons que no existien al nostre país ni a Alemanya, i això ha fet molt més complexa la investigació", ha indicat. Ha afegit que l'acusació no es va fer oficialment i des del primer moment es va estar en contacte amb la senadora alemanya i es van demanar rectificacions. "No només demanem disculpes, sinó també compensacions i que se'n prengui bona nota per al futur".

Pel que fa al nou bacteri ha dit que "hi ha un gran desconeixement" perquè "es desconeix no només la dimensió sinó el focus i com es pot produir". Per això ha insistit que Espanya i els seus productes estan nets però que "hem de seguir treballant per conèixer l'origen i més detalls del bacteri per poder donar la màxima garantia als ciutadans". Ha insistit que demanarà revisar el sistema d'alarmes perquè ha de garantir la seguretat alimentària però ha de treballar "amb proves i evidències i no amb declaracions".

El ministeri ha repartit més de 71 milions d'euros per afrontar la sida. Pel que fa a mesures legislatives, s'ha vist l'avantprojecte de llei per als últims moments de la vida, que "ha anat guanyant consens" entre diferents àmbits de la societat, que s'han felicitat pel moment i el consens majoritari pel que fa al detall i l'articulat de la llei. Pajín ha afegit que els consellers han donat la benvinguda al text i han posat de manifest la necessitat del marc legal.

Pel que fa a l'absència dels consellers del PP, Pajín ha dit que sempre ha treballat per preservar els drets dels ciutadans per sobre de cap altra qüestió. "Des que sóc ministra he conegut diferents consellers i això no ha paralitzat res", ha exposat. Ha dit que "és curiós que no hagin vingut aquí i al de Medi Ambient quan en ambdues reunions abordàvem temes de salut públics".

stats