SALUT
Societat 07/01/2011

La ministra diu que la llei del tabac es compleix mentre continua el degoteig de locals insubmisos

Pajín accepta que hi ha "excepcions molt concretes". Segons les seves dades, "les comunitats autònomes informen que la norma s'està complint"

Redacció
2 min

MadridEl compliment de la nova llei antitabac és general, i així ho ha volgut destacar aquest divendres la ministra de Sanitat, Leire Pajín. Però paral·lelament continua el degoteig de locals que es declaren insubmisos a la norma i que en publiciten la decisió. Fins ara, ja són tres els casos que s'han fet públics: el de Marbella, que va ser el primer, un de Castelló i un altre, conegut aquest divendres, a València.

Es tracta del restaurant Rodrigo, del carrer Ceramista Ros de València. L'amo del local, Rodrigo Arroyo, considera que la llei és "inoportuna en uns moments de crisi econòmica", i anima la resta de restauradors a seguir el seu exemple, informa l'agència Efe.

Assegura que els dies que va aplicar la llei va perdre el 60% de la clientela. Per això ha posat un rètol que anuncia als clients que poden tornar a fumar a l'establiment. També es queixa que fa dos anys va gastar 35.000 euros en la reforma del local per tenir zona de fumadors, en aplicació de la llei antitabac de 2006. És conscient que la seva insubmissió li comportarà una multa i avisa que hi presentarà un recurs en contra. "Si tots féssim el mateix, no passaria res", conclou Aroyo.

Mentrestant, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, Pajín afirmava que la norma "s'està complint, en termes generals, amb tota normalitat", però acceptava que hi ha "excepcions molt concretes". Després de la reunió del consell de ministres, Pajín ha explicat que està en contacte "permanent" amb les comunitats autònomes per seguir el compliment de la llei i que s'està aplicant "amb tota normalitat".

La ministra creu que els bars i restaurants que s'han declarat en rebel·lia contra la nova normativa són "excepcions molt concretes" i que les autoritats hi actuaran.

stats