Societat 01/05/2011

Benet XVI proclama beat Joan Pau II davant desenes de milers de fidels

Desenes de milers de fidels han seguit a la plaça de Sant Pere la cerimònia de beatificació en directe. La proclamació ha estat rebuda amb aplaudiments, crits i càntics de tots els assistents

Agències
2 min

RomaHa començat la cerimònia de beatificació de Joan Pau II en una plaça de Sant Pere del Vaticà que és plena a vessar de fidels que han passat la nit al ras. El Papa va morir fa sis anys i està considerat un dels líders més carismàtic de l'Església catòlica.

Es tracta de la primera vegada que la beatificació d'un Papa corre a càrrec de qui el substitueix al capdavant de l'Església. Benet XVI oficiarà la Missa a partir de les 10 hores i Karol Wojtyla, que va ser el primer Papa d'origen polonès, enfilarà així el camí cap a la santedat de manera més ràpida del que és habitual.

Les autoritats de Roma calculen que han arribat a la ciutat un milió de fidels catòlics per seguir des de diversos punts la cerimònia, que està envoltada d'un dispositiu de seguretat de més de 3.000 agents. A la cerimònia hi ha presents cerimònia els representats de cinc cases reials, entre els quals hi ha els prínceps d'Astúries, 16 caps d'estat, set primers ministres i desenes de ministres d'Afers Exteriors, en representació de 87 països.

El fèretre amb el cos de Joan Pau II està col·locat davant de l'Altar de la Confessió de la basílica perquè els fidels el puguin venerar un cop se l'hagi beatificat.

Joan Pau II va ocupar el càrrec durant 27 anys –tot un rècord– i va fer més d'un centenar de viatges a l'estranger. La seva beatificació va començar després que la Santa Seu validés un miracle que el fa valedor de ser elevat a aquesta categoria.

És el cas d'una monja francesa, Marie Simon-Pierre Normand, que es va curar de Parkinson gràcies a la intervenció del Sant Pare. Caldrà acreditar un segon miracle perquè Joan Pau II esdevingui sant.

stats