JMJ
Societat 18/08/2011

El Papa aposta per la convivència respectuosa entre "opcions legítimes"

Benet XVI creu que els joves que participen en la JMJ volen "escoltar la paraula de Déu" en un món en què predomina "la superficialitat, el consumisme, l'hedonisme, la banalitat a l'hora de viure la sexualitat, la insolidaritat i la corrupció"

Efe
2 min

MadridEl Papa ha animat avui els seus devots a cultivar un clima de “convivència respectuosa amb altres opcions legítimes", i a la vegada ha exigit el mateix respecte cap a la identitat cristiana.

Benet XVI ha pronunciat aquestes paraules en el seu primer discurs a l'aeroport de Barajas, després d'haver aterrat a Madrid per participar en els principals actes de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

El Pontífex s'ha referit als joves que, com a conseqüència de la seva “fe en Crist”, són vícitimes de la "discriminació", que "porta al menyspreu i a la persecució oberta" en determinades regions i països. Benet XVI els ha animat i els ha dit “que res ni ningú us tregui la pau”, i que no s'han d'“avergonyir del Senyor”.

El Papa creu que els joves que participaran en aquestes jornades mundials volen "escoltar la paraula de Déu" en un món en què predomina "la superficialitat, el consumisme, l'hedonisme, la banalitat a l'hora de viure la sexualitat, la insolidaritat i la corrupció" i ha afegit que "sense Déu seria difícil afrontar aquests reptes i ser veritablement feliços”.

La JMJ, segons el Sant Pare, és "una alenada d'aire pur i juvenil amb aromes renovadores" que omplen de confiança al futur l'Església i del món.

Després d'haver agraït als Reis i a totes les instàncies civils i eclesiàstiques el seu "esforç i feina" en l'organització de la JMJ, ha expressat admiració per un país "tan ric en història i cultura", en què la vitalitat en la fe ha fructificat en "tants sants i santes de totes les èpoques.

El Papa ha acabat aquest primer discurs dient que, malgrat que hi ha actualment "motius de preocupació" a Espanya, "més gran és l'afany de superació dels espanyols, amb aquest dinamisme que els caracteritza, i al qual contribueixen les profundes arrels cristianes que tenen”.

stats