Societat 22/04/2011

El Papa compara un jove en coma amb una guitarra amb les cordes trencades

Benet XVI respon a la mare del noi en un programa de la RAI. Ha contestat set preguntes seleccionades i enregistrades prèviament en un espai de l'estil 'Tinc una pregunta per a vostè', però no en directe

Efe
2 min

RomaBenet XVI ha protagonitzat aquest divendres un fet sense precedents en la història de la jerarquia de l'Església catòlica en participar en un programa televisiu semblant amb Tinc una pregunta per a vostè. En aquest espai, a la televisió pública italiana, ha respost set preguntes plantejades per feligresos, tot i que no s'ha fet en directe.

El program, titulat A sua immagine, de la RAI, va enregistrar les preguntes seleccionades prèviament i Benet XVI els va respondre en un altre enregistrament, fet fa uns dies a la seva biblioteca.

El pontífex ha estat interpel·lat per una mare italiana, Maria Teresa, que té un fill, Francesco, en coma vegetatiu des de fa dos anys. La dona volia saber si l'ànima ha abandonat el cos del jove, assegut al seu costat durant el programa.

"Per descomptat, l'ànima encara és al seu cos. La situació és una mica com la d'una guitarra que té les cordes trencades i que no es pot tocar. L'instrument del cos és fràgil i vulnerable i l'ànima no pot sonar, però hi segueix present ", ha respost el Papa.

Benet XVI ha afegit que està segur que aquesta "ànima amagada" del noi sent l'amor dels seus pares, encara que no n'entén els detalls, les paraules.

En una altra pregunta, Bintú, una dona musulmana de Costa d'Ivori, li ha explicat la crisi política i social del seu país i ha demanat consell al Papa, al qual s'ha referit com a "ambaixador de Jesús".

El pontífex ha assegurat que està molt trist pel que passa en aquest país i ha advertit que la violència "mai ve de Déu i mai ajuda a produir coses bones, sinó que és un mitjà destructiu i no el camí per sortir de les dificultats. És una forta veu contra tot tipus de violència ", ha afegit. I ha fet una crida a totes les parts "a renunciar a la violència, a buscar les vies de la pau i del diàleg".

Set joves cristians estudiants de l'Iraq li han preguntat des d'aquest país com poden ajudar la comunitat cristiana, que és perseguida, perquè els seus representants no emigrin a altres països. Benet XVI els va animar a quedar-se al seu país i ha demanat a les institucions iraquianes.

Elena, una nena japonesa de set anys de pare italià ha explicat al Papa que està trista i que té por arran del terratrèmol, i ha preguntat per què els nens han de tenir tanta tristesa. Benet XVI li ha respost que també ell s'ho pregunta i que no té resposta, però que sap que Jesús va patir com ells ho estan fent ara "i està de la vostra part".

Un professor italià li ha preguntat sobre la resurrecció i què significa que el cos de Jesús fos real, de carn i ossos, però també "cos gloriós", que no tingués les mateixes característiques que abans. Pel Papa, el fet que el sepulcre de Crist estigués buit significa que Jesús no va abandonar el seu cos, que la matèria està destinada a l'eternitat, però que va adoptar la matèria en una nova forma de vida, més allà de les lleis de la biologia, de la física i que aquesta és la gran promesa per a tots els homes. La resta de preguntes també han estat sobre qüestions teològiques.

stats