Societat 19/08/2011

El Papa rebutja els "excessos" d'una ciència "sense límits"

Jáuregui demana col·laboració a l'Església per transformar el Valle de los Caídos

Redacció
2 min

MadridEl pontífex ha rebutjat els "abusos" d'una ciència "sense límits" i ha assegurat que quan s'elimina tota referència a Déu es pot arribar al totalitarisme polític i per això la universalitat preserva aquesta visió reduccionista de l'ésser humà. Ho ha exposat al davant de 1.200 joves professors universitaris, als quals ha animat a difondre la veritat "en circumstàncies no sempre fàcils". Ha defensat que es pot arribar a Déu a través de la raó, i ha denunciat la "visió utilitarista de l'educació" en una societat "trencadissa i inestable" que no dóna punts de referència als joves. En aquest acte amb professors hi havia el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo.

Jáuregui demana ajuda a l'Església per transformar el Valle de los Caídos

El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha demanat al secretari d'Estat del Vaticà, Tarcisio Bertone, la col·laboració de l'Església per transformar el Valle de los Caídos en un lloc de reconciliació sense qüestionar-ne l'ús com a basílica ni la presència dels benedictins. Jáuregui i la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, dinen amb el cardenal Bertone i el nunci del Papa, Renzo Fratini. Jáuregui considera que "ells poden tenir interès i nosaltres també, a explicar-los els passos que hem fet en relació amb la transformació del Valle de los Caídos". Abans de la trobada ha explicat a la premsa que el govern vol que l'indret es converteixi en "un lloc de memòria reconciliada" i que deixi de ser "un espai del que va ser el vell nacionalcatolicisme franquista".

Critica el "rebuig al cristianisme" de la societat actual

El Papa ha denunciat avui que a la societat actual s'hi constata "una mena d'eclipsi de Déu, un rebuig al cristianisme i la negació de la fe rebuda" i que hi ha el risc de perdre el que més profundament "ens caracteritza". Ha fet aquestes declaracions davant de 1.664 religioses, de menys de 35 anys, amb qui s'ha reunit al jardí del Monestir de l'Escorial. Benet XVI ha dit que davant el relativisme i la mediocritat, cal una radicalitat "que testimonia la consagració com una pertinènça a Déu".

Comparteix amb el Rei que cal trobar sortides a la insatisfacció dels joves

Durant la seva trobada amb el rei, Benet XVI ha agraït el suport de la societat espanyola per organitzar la JMJ, i tots dos comparteixen la preocupació pels problemes dels joves i han coincidit en la necessitat de trobar sortides als "camins tancats" que els joves es troben.

stats