Societat 10/08/2011

Al Papa també el rebran les vagues i manifestacions

Els convocants de la marxa contra el Papa del dimecres 17 d'agost rebutgen l'itinerari que els proposa la delegació del govern espanyol per concentrar-se a la Puerta del Sol. Els indignats han previst una manifestació el dimarts 16 de les places de Neptuno a la Cibeles paral·lela a la missa del dimarts. CCOO, UGT i USO han convocat una vaga als aeroports el 18 d'agost, el dia de l'arribada del Papa, a més d'altres parades al metro

Redacció
2 min

MadridEls convocants de la marxa contra el Papa del 17 d'agost, el dia abans que arribi el Papa, van decidir ahir que no accepten canviar el recorregut que tenien previst d'anar de Tirso de Molina a Sol, tal com els va demanar la delegació del govern espanyol, que els va proposar que es quedessin al barri de Lavapiés "per seguretat". Els responsables d'Europa Laica, AMAL i Xarxes Cristianes han explicat a Efe que "el pas per la Puerta del Sol és innegociable avui dia, perquè després d'haver-la obert a les assemblees del 15-M no hi ha motius perquè no ens hi deixin passar". Consideren que el 17 d'agost no hi haurà cap acte oficial de la Jornada Munidal de la Joventut (JMJ) i, per tant, tenen tot el dret a manifestar-se de manera pacífica perquè no pensen causar "cap problema de seguretat". Calculen que reuniran "milers de persones".

Per la seva banda, els indignats, que van atribuir l'expulsió de la Puerta del Sol a la visita papal, van elaborar diumenge passat un calendari d'accions de protesta. Asseguren que respecten totes les religions, però denuncien la despesa que suposarà una visita que, diguin el que diguin els organitzadors de la JMJ, estan convençuts que pagaran els ciutadans. Entre altres accions han previst un viacrucis reivindicatiu, la col·locació de punts d'informació on dormiran els pelegrins i una manifestació a Neptuno paral·lela a la missa del dimarts a la Cibeles, amb què s'inaugurarà la JMJ. A més, augmenten les queixes sobre els descomptes dels transports públics i la desgravació de les donacions a la JMJ.

Els sindicats també han convocat diverses vagues entre el 18 i el 21 d'agost. La UGT, CCOO i USO han convocat 60.000 treballadors d'assistència a terra de tots els aeroports espanyols a dues jornades de vaga de 24 hores. Entre els treballadors cridats a la vaga hi ha els dels serveis de facturació i assistència als avions, així com els encarregats d'atendre persones amb mobilitat reduïda. La UGT també ha convocat aturades al metro de Madrid el dia 18 a la tarda, així com els dies 20 i 21 d'agost.

stats