Societat 09/06/2012

El Paral·lel de Barcelona es reivindica com a espai lúdic

L'avinguda es tanca al trànsit aquest dissabte per a la tercera edició de la festa Fem Paral·lel organitzada per la Fundació El Molino

Acn
2 min
Activitats esportives al Paral·lel

BarcelonaEl Paral·lel viu durant el dia d'avui la tercera edició del Fem Festa Fem Paral·lel, una jornada festiva que vol reivindicar aquest eix de la ciutat com un espai cultural i lúdic. Impulsada per la Fundació El Molino (FEM), la celebració inclou múltiples activitats i espectacles distribuïts en quatre escenaris ubicats al llarg de l'avinguda i diverses instal·lacions lúdiques per als més petits.

Coincidint amb la festa, també se celebra la Mostra d'Entitats del Poble-sec i la Fira de Benestar i Salut. A partir del vespre hi haurà actuacions de Chiqui Martín, Toni Rovira o La Ruge Band, i els teatres del Paral·lel oferiran alguns espectacles amb un 50% de descompte, com 'Live in Burlesque' d'El Molino. Els Bastoners del Raval, l'Escola de Dansa Bollywood Masala o l'Associació Capoeira Canigó són només algunes de les entitats que han fet exhibicions aquest matí en el marc del Fem Festa Fem Paral·lel. Les activitats s'han anat succeint en els diversos escenaris i espais instal·lats en aquesta avinguda.

Després de dinar la festa seguirà al carrer, però a més alguns dels espectacles dels teatres i sales de concerts del Paral·lel (El Molino, Sala Apolo, Teatre Condal o Teatre Victòria) oferiran la seva programació amb un descompte del 50%. 'Live in Burlesque', 'L'any que ve serà millor', 'Bolliwood, el viaje' o el concert dels catalans Standstill són alguns dels espectacles rebaixats de preu amb motiu d'aquesta celebració.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc , Jordi Martí, ha manifestat que el Fem Festa Fem Paral·lel és "cada vegada una mica millor", per bé que enguany han disposat de menys recursos. El més important, ha valorat Martí, és que "veïns, comerciants i Ajuntament tinguin un objectiu comú, que és transformar el Paral·lel". "Aquesta és una artèria de la ciutat que afecta tres districtes, i estem intentant fer una transformació progressiva", ha recordat.

D'altra banda, Martí ha felicitat les entitats participants a la Fira d'Entitats que se celebra en paral·lel a les activitats de la jornada, i ha remarcat que ja fa molts anys que surten per "expressar qui són i explicar què fan". La suma de les diverses iniciatives és el camí per aconseguir que el Paral·lel no sigui només "una via de pas sinó un lloc per gaudir", ha afegit el regidor.

stats