Societat 23/08/2012

Pares i mares de l'escola concertada i privada diuen que la sentència del TS "ataca la llibertat"

La FAPEL recorda que "fa més de vint anys que aquest tipus d'escoles estan finançades amb fons públics" i assegura que el Suprem elimina la llibertat d'escollir l'educació dels fills. La Generalitat té vigents els concerts fins el curs 2014-2015

Acn
1 min
El col·legi concertat Altair de Sevilla, on només estudien nois / EL PAÍS

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Mares i Pares de l'Escola Lliure de Catalunya (Fapel), que representa més de 140.000 famílies de l'escola concertada i privada no confessional, considera que les sentències del Tribunal Suprem que plantegen la retirada dels concerts a les escoles que segreguen per sexe "ataquen la llibertat" dels pares a decidir sobre l'educació dels seus fills. Davant la prohibició dels concerts, la Fapel recorda que a Catalunya "fa més de vint anys que aquest tipus d'escoles estan finançades amb fons públics i formen part del que la LEC ha consagrat com a Servei d'Educació de Catalunya, prestant-lo legal, legítimament i amb qualitat". En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament ja ha deixat clar que de moment aquesta prohibició no afectarà Catalunya i ha posat de manifest que els concerts vigents abasten fins al curs 2014-2015.

D'altra banda, la Fapel es mostra contrària al plantejament que el TS fa sobre l'admissió d'alumnes a les escoles que s'organitzen amb un sistema diferencial i reivindica que han de ser els pares qui triïn el model educatiu dels seus fills. Els pares mostren respecte al tribunal, però consideren que "cau en una contradicció quan dóna validesa, legitimitat i legalitat a l'educació diferenciada tot declarant i recordant que no és discriminatòria i, alhora, titlla de discriminatori el sistema d'admissió d'alumnat al centres organitzats d'aquesta manera", segons expressa l'entitat en un comunicat.

stats