Societat 18/05/2013

Pares i alumnes de cinc escoles amb amenaça de tancament es manifesten a Barcelona

Les escoles són de Tona, Sant Pere de Vilamajor, la Selva del Camp, Lliçà de Munt i Terrassa

Acn
2 min

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça Catalunya de Barcelona per protestar per l'anunci de tancament de cinc escoles: el centre Gil Cristià (Selva del Camp), l'escola Vilamagore (Sant Pere de Vilamajor), Sant Baldiri (Lliçà de Munt), Can Motllor (Terrassa) i El Castell (Tona), aquestes dues darreres, aquest juny mateix. Pares, mares, mestres i alumnes dels centres s'han agrupat en la plataforma 'Cap escola es tanca' i han expressat el seu rebuig a la clausura mostrant cinc taüts amb els noms dels col·legis. "No es pot permetre que un país que vol ser independent permeti tancar escoles en un moment com aquest", ha assenyalat el portaveu de la plataforma, Jordi Canillas. La davallada demogràfica és un dels motius que Ensenyament ha esmentat per justificar les clausures, posició que no comparteixen des de la plataforma. Consideren que la decisió s'ha fet seguint "criteris únicament econòmics" i que no s'han tingut en compte les mocions i propostes de resolució presentades per diferents grups i aprovades al Parlament. Tot i picar a la porta d'ajuntaments, de diputats i de la conselleria, la plataforma ha denunciat la situació: "Fins ara només hem obtingut negatives, evasives i paraules buides", i "cap compromís ferm".

El 18 d'abril es van reunir cinc de les escoles afectades per unir forces. "És un tema molt dur per a les famílies", ha explicat a l'ACN Jordi Canillas, portaveu de la plataforma 'Cap escola es tanca'. "Estan separant germans que anaven a la mateixa escola i hi ha famílies que han de marxar del municipi on residien perquè el projecte que han triat és el de l'escola que tanca", afegeix. "I coincidim totes cinc escoles que volem lluitar fins al final", ha subratllat.

Canillas considera contradictòria la postura de la conselleria, ja que, segons diu, d'una banda vol situar l'ensenyament públic a Catalunya amb una metodologia semblant al model del nord d'Europa "i s'està dedicant a tancar escoles amb projectes educatius interessants que porten anys funcionant", indica. Un exemple proper per al portaveu de la plataforma és l'escola Vilamagore, que està nominada a un premi Rosa Sensat.

stats