Societat 13/03/2012

El Parlament Europeu aprova un informe a favor de les quotes femenines als consells d'administració

L'Eurocambra també demana quotes per augmentar la presència de dones a la política i reduir en un 10% la diferència salarial entre homes i dones en tots els països de la UE

Laia Forès
1 min

Brusel·lesEl Parlament Europeu reclama quotes femenines al món empresarial i al polític. Els eurodiputats han aprovat aquest dimarts un informe que demana als països de la UE que introdueixin quotes en els consells d'administració d'empreses per tal d'arribar a un 30% de representació femenina l'any 2015 i a un 40% el 2020. L'Eurocambra també ha aprovat un altre informe que proposa reduir en un 10% la desigualtat salarial a tots els països membres així com introduir per llei quotes femenines als governs i parlaments dels estats membres.

El primer informe sobre la igualtat de gènere -presentat per la comissió de Drets de la Dona- demana a la Comissió Europea que presenti propostes legislatives que incloguin la introducció d'aquestes quotes en els òrgans de gestió de les empreses. Actualment només un 12% dels llocs directius a les principals companyies cotitzades a Borsa estan ocupats per dones.

L'altre informe que s'ha aprovat és de la lliberal holandesa Sophia in't Veld que demana acabar amb la desigualtat salarial entre homes i dones i exigeix una reducció d'un 10% d'aquesta diferència en cada estat de la Unió Europea. També reclama que almenys un 50% dels escons de les càmbres legislatives de cada país i del Parlament Europeu dones estiguin ocupats per dones. L'Eurocambra compta acutalment amb un 35% de diputades i un 65% de diputats.

Brussel·les estudia les quotes

La Comissió Europea va anunciar la setmana passada que ha impulsat una consulta pública per conèixer l'opinió del sector empresarial sobre la possibilitat d'imupulsar una directiva que fixi quotes femenines a les cúpules directives de les grans empreses de la UE. Abans de finals d'any, la comissària de Justícia, Viviane Reding, podria posar la proposta sobre la taula.

stats