Societat 30/06/2012

El Parlament aprovarà aquest juliol la primera llei de dació en pagament

Segons ha avançat Catalunya Informació, la nova llei servirà per frenar processos de desnonament, condonar part dels deutes i facilitar que les persones afectades tirin endavant amb processos similars als del concurs de creditors

Ara
1 min

Barcelona A mitjans de juliol està previst que el Parlament aprovi la primera llei sobre dació en pagament, segons ha avançat aquest dissabte Catalunya Informació. L'objectiu de la nova llei és facilitar la cancel·lació dels deutes d'aquelles persones que han perdut la casa o estan en procés de fer-ho com a conseqüència dels impagaments hipotecaris i garantir-los un lloc per viure mentre dura el procés.

La nova legislació tirarà endavant amb el suport de tots els grups parlamentaris i té l'objectiu de frenar desnonaments, condonar part del deute i facilitar, per tant a les famílies que puguin tirar endavant per mitjà d'una via extrajudicial o una mena de procés de concurs de creditors. Segons ha explicar l'ecosociista Salvador Milà al programa 'L'hemicicle', les persones que es trobin en situació de risc de perdre la casa pels impagaments podran continuar en el seu habitatge o en un altre i disposaran d'un període de temps per tenir un sou i poder liquidar, en un termini màxim d'entre tres i cinc anys, la part que puguin del deute, la resta se'ls "perdonarà".

El diputat republicà Pere Aragonès ha explicat, també, que les persones que ja han perdut la casa i encara estan endeutades es podran acollir a la nova normativa.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un cop aprovada pel Parlament, la llei sobre dació en pagament s'enviarà al Congrés i caldrà modificar un conjunt de normes estatals per tal de fer possible la seva aplicació. Els partits catalans, però, confien a provar-la al Parlament a mitjans del mes de juliol. ICV, ERC i Ciutadans impulsen la iniciativa, que s'ha consensuat amb el conjunt de grups.

stats