SOCIETAT
Societat 16/06/2011

El Parlament estudia accions legals contra els que van agredir els diputats

La presidenta de la cambra ha ordenat als serveis jurídics que analitzin totes les possibilitats legals per garantir que els fets no quedin impunes

Efe
1 min
El Parlament estudia accions legals per castigar els aldarulls de dimecres / ACN

BarcelonaEls serveis jurídics del Parlament estudien emprendre accions legals contra els indignats que dimecres van agredir i van coaccionar alguns diputats de la cambra catalana quan intentaven entrar al parc de la Ciutadella. Fonts parlamentàries han assegurat que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha ordenat als serveis jurídics que estudiïn totes les possibilitats legals per garantir que aquests fets no quedin impunes. Les fonts han precisat que els serveis jurídics del Parlament estan en coordinació amb els de la Generalitat per aquesta qüestió. Si s'identifiquen els autors de les agressions i s'obre una causa, el Parlament també preveu personar-se per defensar la dignitat dels parlamentaris.



Al diputat d'ICV Joan Boada li van tacar el cap i el clatell amb pintura vermella, mentre que a l'exconsellera del PSC Montserrat Tura també li van pintar una creu negra a la gavardina. Un altre grup d'indignats va sacsejar el diputat cec de CiU, Josep Maria Llop, a qui fins i tot van tractar d'arrabassar-li el gos guia, per impedir-li arribar al Parlament, i altres joves també van intimidar la diputada de CiU Annabel Marcos o l'exconseller Ernest Maragall, entre d'altres.

stats