OCI I TURISME
Societat 02/03/2012

Passar 12 hores en un hotel de luxe, per 68 euros

Auri Garcia Morera
2 min
OFERTA VARIADA  La Florida,  Bagués i Miramar són alguns dels 20 hotels de la ciutat de Barcelona que participen en aquesta iniciativa.

Una habitació al Palace o al Miramar costa més de 200 euros, una xifra a l'abast de molt pocs. Però durant quatre dies, entre l'11 i el 14 de març, aquests i altres hotels de luxe de Barcelona oferiran la possibilitat de passar-hi unes hores a preus més assequibles per al gran públic, en el marc de la iniciativa Open Luxury Days.

Hi participen 20 dels establiments més exclusius de la ciutat, entre els quals també hi ha l'Hotel La Florida o el Rey Juan Carlos I, i té com a objectiu posar els hotels de luxe a l'abast dels que normalment no hi poden accedir. Aprofitant, de passada, per pal·liar els efectes d'un mes que és especialment fluix per al sector hoteler de la ciutat.

Els organitzadors d'Open Luxury Days han preparat packs per passar 3, 6 i 12 hores en qualsevol dels hotels a preus unificats de 39, 49 i 68 euros. Suggereixen aprofitar-los per passar una tarda a l' spa , anar a fer una copa després de la feina, descansar després d'una passejada turística, fer una reunió de treball, o passar-hi la nit amb la parella.

Un plantejament del tot centrat en experiències i emocions, que es completa amb activitats preparades pels patrocinadors de l'esdeveniment, com provar el nou BMW Sèrie 3 o escoltar un concert de jazz, blues i soul gentilesa de San Miguel. A més, Lindt oferirà degustacions de xocolata, i L'Occitane, sessions de maquillatge i de cura de la pell.

Nova web de reserves per hores

L'Open Luxury Days és un esdeveniment ideat per promocionar una nova web de reserves d'hotels per hores, ByHours.com, que es llançarà el 15 de març. Quan entri en funcionament, permetrà reservar hotels de tot tipus als seus preus habituals. A diferència de les reserves tradicionals, però, deixarà que els clients decideixin l'hora d'entrada i de sortida de l'habitació al seu gust.

L'emprenedor que hi ha darrere del projecte, Christian Rodríguez, explica que els hotels de Barcelona tenen una desocupació mitjana del 25% que no poden rebaixar mai. És la desocupació causada per viatgers que arriben al vespre però tenen una habitació bloquejada des del migdia. La seva web ofereix als hotelers la possibilitat de vendre aquestes habitacions durant el dia, ja sigui a clients que només vulguin passar-hi unes hores o a clients que vulguin allargar la seva estada.

Després de l'Open Luxury Days, en què l'oferta es limita a 20 hotels de luxe de Barcelona amb l'esquer dels preus reduïts, ByHours.com oferirà habitacions d'un centenar d'hotels de l'Estat. L'empresa està en negociacions amb grans cadenes hoteleres, que han de permetre ampliar significativament el catàleg.

Xavier Espasa, director de l'Agència Catalana de Turisme, creu que el projecte és un exemple per a tot el sector turístic català: "Emprenedoria i innovació formen part del model de turisme que volem".

stats