Societat 11/03/2013

'El Periódico' assegura que el director dels Mossos no va estacionar davant la casa del cap de Método 3

Una periodista del diari reconeix que es va reunir amb Manel Prat i Francisco Marco el mateix dia. Desvincula les dues trobades i assegura que el cap de la policia catalana la va recollir a 1,5 km de la casa de Marco

Ara
2 min
El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, en una imatge d'arxiu del passat desembre de 2012 / ACN

BarcelonaUna periodista d''El Periódico' avala la versió de la policia catalana, arran de la tensió encesa amb la Policia Nacional per la suposada presència del director dels Mossos d'Esquadra davant de casa del cap de l'agència Método 3, i aquest dilluns assegura que Manel Prat no va estacionar davant el domicili de Francisco Marco, cap de l'agència, tal com han publicat alguns mitjans els darrers dies, sinó que ho va fer a 1,5 quilòmetres de la casa, per recollir-la a ella, amb qui havia quedat per dinar.

En un article titulat "Això és el que va passar", la periodista de successos del diari del grup Zeta Maika Navarro reconeix que el 18 de febrer es va reunir amb tots dos: primer amb Marco −hores abans que fos detingut− i després amb Prat. Desvincula les dues trobades, les atribueix a la pràctica pròpia de la tasca periodística d'obtenir "fonts" i "notícies" i assegura que no va explicar a Prat el contingut de la trobada amb Marco.

Aquest dissabte, 'La Vanguardia' publicava que Manel Prat –nomenat el 2010 per Felip Puig i ratificat recentment per Ramon Espadaler– va ser vist el 18 de febrer al migdia davant del domicili del cap de Método 3, Francisco Marco. Segons aquest relat, el cotxe oficial de Prat va recollir una dona que sortia de casa del detectiu, amb el qual s'havia reunit. Agents de la policia espanyola van comprovar la matrícula i van descobrir de qui era el vehicle.

Avui, la periodista reconeix que aquesta dona era ella. Explica que, després de reunir-se amb Marco, va recordar que també tenia una cita amb el cap de la policia catalana. En veure que feia tard, li va trucar. Tots dos van acordar trobar-se a un punt de la ciutat de Barcelona que, aproximadament, era a 1,5 quilòmetres de la casa de Francisco Marco. La periodista també cita un fotògraf del diari 'El País' que va veure-la just abans de trobar-se amb Prat, i que podria avalar la seva versió.

stats