SUCCESSOS
Societat 07/03/2011

Persecució de pel·lícula al centre de Barcelona entre policia i atracadors

Els Mossos desarticulen una banda que ja havia actuat als anys 80 i que havia sortit de presó després de complir condemna. La policia va enxampar els delinqüents el desembre passat després de frustrar un nou assalt

Acn
2 min
Pistola intervinguda pels Mossos d'Esquadra als atracadors.

BarcelonaUna persecució en cotxe dels Mossos d'Esquadra a uns atracadors de bancs va acabar en un tiroteig el desembre passat en un cèntric carrer del barri del Poblenou de Barcelona a plena llum del dia i amb totes les botigues de la zona obertes i amb clients. Segons han explicat a l'ACN fonts properes a la investigació, els Mossos han desarticulat una banda d'atracadors que ja havien actuat als anys 80 i que havien sortit de presó després de complir la condemna. Després de frustrar un nou assalt, els Mossos van perseguir els delinqüents en cotxe i es van disparar mútuament, creant pànic entre els molts vianants que hi havia a la zona a aquella hora.

La investigació va començar a principis de desembre, quan la Unitat Central d'Atracaments dels Mossos va tenir coneixement de diversos atracaments a entitats financeres de la capital catalana i el seu entorn per part d'individus de nacionalitat espanyola. Tot i que canviaven de vestimenta per dificultar la investigació policial, els agents van sospitar que es tractava del mateix grup pel mètode que feien servir i que podien tenir múltiples antecedents similars. De fet, alguns d'ells podien ser atracadors històrics dels anys 80 que feia poc havien acabat de complir la condemna de presó.

El primer assalt va ser el 2 de desembre a una entitat de Ripollet (Vallès Occidental), on van entrar esgrimint una pistola i demanant als treballadors que obrissin la caixa forta i els donessin tots els diners disponibles. Entre el 10 i el 17 de desembre van atracar cinc oficines més, una a Sant Pere de Ribes (Garraf) i quatre a l'Eixample. En tots els atracaments utilitzaven una pistola molt característica i actuaven de forma molt agressiva. En total van aconseguir 7.500 euros.

La investigació va portar els agents de la Unitat Central d'Atracaments a seguir de prop un intern de la presó de Wad-Ras que era en tercer grau penitenciari i que tenia les mateixes característiques físiques que un dels atracadors.

Finalment, el 20 de desembre al migdia els agents van localitzar els sospitosos quan anaven a atracar una de les moltes entitats de la Rambla del Poblenou. Llavors va començar una llarga persecució en cotxe pel carrer Llull, que va incloure algun xoc del vehicle fugitiu amb altres cotxes aparcats i trets a les rodes dels sospitosos, segons han explicat a l'ACN diversos testimonis presencials, com botiguers de la zona, que es van espantar molt. Els fugitius també van disparar a la policia, però ningú va resultar ferit.

Els agents van aconseguir detenir dos dels tres sospitosos: Santiago L. R., espanyol de 55 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat, i Antonio R. C., espanyol de 53 anys i veí de Barcelona. Els Mossos no descarten noves detencions ni descobrir nous atracaments comesos per aquests sospitosos.

stats