SOCIETAT
Societat 31/07/2012

Persones amb una condemna de treballs en benefici de la comunitat podran restaurar els danys dels incendis de l'Empordà

El Departament de Justícia ofereix als ens locals aquesta col·laboració a través de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya

Ara
1 min
Puig anima els ciutadans a delatar qui tiri burilles des del cotxe

BarcelonaLes poblacions afectades pels incendis de l’Alt Empordà que estan impulsant accions de restauració de danys podran incorporar a aquestes tasques persones que hagin de complir la pena de Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC), les quals s'ocuparan de netejar els espais naturals i els edificis públics afectats. En aquest sentit, un grup de persones condemnades amb aquesta pena s'ocuparan de netejar les cendres que s’han acumulat a les instal·lacions del Centre Penitenciari Puig de les Basses. Aquesta col·laboració es canalitzarà a través del Departament de Justícia, que és l’encarregat de fer complir aquestes condemnes dictades pels jutges amb l’objectiu que l’infractor exerceixi una activitat d’interès social.

La col·laboració del Departament de Justícia en les tasques de prevenció i restauració forestal existeix des de 2007, any en què els penats es van començar a integrar en les brigades de les agrupacions de defensa forestal (ADF). Actualment, persones que realitzen treballs en benefici de la comunitat poden complir la seva pena fent tasques de cura, neteja i manteniment de camins forestals en 18 ADF de la demarcació de Barcelona.

Els treballs en benefici de la comunitat són penes que els jutjats o tribunals imposen per delictes lleus i que afavoreixen l’educació i la inserció social i laboral de la persona infractora mitjançant una activitat que serveix, alhora, per reparar el dany causat.

stats