CIÈNCIA
Societat 07/09/2011

Petjades de fa 40 anys, a la superfície de la Lluna

La NASA publica noves fotografies de la superfície del satèl·lit, on es poden veure les empremtes que hi van deixar les missions Apol·lo

Agències
1 min
Les imatges mostren el rastre del pas dels humans a la Lluna / NASA

WashingtonEls més escèptics ja tenen la prova que esperaven. La NASA ha publicat avui un recull d'imatges que mostren les petjades que van deixar les missions Apol·lo a la Lluna. Les fotografies, fetes per la sonda Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), aporten proves per als que dubten que l'home trepitgés el satèl·lit de la Terra i són les més nítides que s'han fet mai des de l'espai.

En les imatges es poden veure les marques que van deixar les missions Apol·lo 12, 14 i 17 en els llocs on van "allunitzar", i també les petjades que van deixar els astronautes en explorar la superfície lunar. Fins i tot es pot veure l'última ruta realitzada per humans a la Lluna. Un dels detalls que criden l'atenció és un rastre en forma de L, que marca la ubicació dels cables que anaven des de la nau matriu al lloc on els astronautes de l'Apol·lo 12 van col·locar l'experiment ALSEP per mesurar el medi ambient lunar i el seu interior. Les fotografies permetran que els experts puguin seguir els passos dels astronautes amb més claredat per veure on es van prendre les mostres de la Lluna que van portar a la Terra i on es van dur a terme els primers experiments científics, van indicar els científics.

stats