Societat 27/01/2012

Pierre Cardin: "Després de l'alimentació, el més important és la moda"

L'històric dissenyador francès és a Barcelona per clausurar, dissabte, la passarel·la 080 amb la presentació de la seva última col·lecció

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaEl modista francès Pierre Cardin personalitza la història viva de la moda del segle XX. Als seus quasi 90 anys, el dissenyador demostra una energia i una força sorprenents i es troba a Barcelona per clausurar demà dissabte la passarel·la 080, on presentarà la seva última col·lecció. A més, oferirà una masterclass sobre moda als estudiants de les escoles de disseny de la ciutat.

Els organitzadors del 080 expliquen que va ser el mateix Cardin qui va demanar venir a aquesta passarel·la i que només va posar una condició: poder menjar un bon pa amb tomàquet. I és que el modista coneix molt bé la ciutat. "La primera vegada que vaig venir va ser el 1946 i sempre m'ha fascinat", ha explicat aquest divendres en una entrevista a l'ARA.

El dissenyador ha avançat que no té cap mena d'intenció de deixar de treballar. "La moda i el procés creatiu són la meva vida, la meva raó de viure, sense això em moriria", ha dit, i ha afegit que la moda és un aspecte fonamental de la societat perquè "marca el signe del temps". "És la que ens situa i ens emmarca", ha afegit. "Després de l'alimentació, el més important és la moda".

L'entrevista sencera amb Pierre Cardin estarà disponible demà a l'ARA.

stats