món
Societat 25/05/2011

Descobreixen 17 piràmides noves a Egipte

L'estudi, basat en imatges preses des d'un satèl·lit de la NASA, també revela l'existència de més de 1.000 tombes i 3.000 assentaments antics

Redacció
1 min
La imatge infrarroja mostra una piràmide enterrada, ubicada al centre de la zona il·luminada

BarcelonaUn nou estudi basat en imatges preses des de satèl·lits espacials revela l'existència de 17 piràmides perdudes a Egipte. Les imatges infraroges també posen al descobert més de 1.000 tombes i 3.000 assentaments antics soterrats.

Segons informa la BBC, unes primeres excavacions ja confirmarien algunes d'aquestes troballes, incloent-hi dues de les suposades piràmides.

La investigació l'ha desenvolupat un laboratori nord-americà finançat per la NASA. L'equip ha analitzat les imatges dels satèl·lits en òrbita que es troben a 700 quilòmetres de la Terra. Els dispositius estan equipats amb potents càmeres fotogràfiques capaces d'identificar objectes de menys d'un metre de diàmetre situats a la superfície de la Terra. Les imatges infraroges preses des dels satèl·lits haurien revelat l'existència de les piràmides soterrades.

Els antics egipcis utilitzaven maons de fang per construir les seves cases i estructures, un material fàcil d'identificar, malgrat que estigui soterrat, a causa de la seva densitat, que és superior a la de la superfície del sòl que l'envolta.

Les autoritats egípcies es plantegen utilitzar aquesta tecnologia per ajudar a protegir les antiguitats del país en el futur.

Sarah Parcak, responsable de la investigació, espera que la nova tecnologia contribueixi a involucrar els joves en la ciència i que sigui útil per als arqueòlegs de tot el món.

stats