Societat 20/06/2012

Torna el sol després d'una remullada important al Pirineu i a ponent

Les pluges de les últimes hores han arribat a acumular més de 70 litres en punts de muntanya i més de 20 al Segrià

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Tot i que els ruixats i tronades d'aquestes últimes hores no han estat generals, allà on ha plogut ho ha fet amb ganes. Des de dilluns algunes de les pluges més importants són:

Espot (Pallars Sobirà) 79 l/m2

Vall de Boí (Alta Ribagorça) 55

Lac Redon (Vall d'Aran) 49

El Pont de Suert (Alta Ribagorça) 48

Sort (Pallars Sobirà) 37

Vielha (Vall d'Aran) 30

La Pobla de Segur (Pallars Jussà) 23

Lleida (Segrià) 23

Prades (Baix Camp) 12

Al País Valencià i a les Illes ahir també hi va ploure de forma bastant extensa, però pràcticament enlloc hi van caure més de 5 litres.

Avui ja farà sol a tot arreu, tot i que aquesta tarda encara es repetiran alguns ruixats puntuals al Pirineu. Aquest migdia la calor anirà a més i molts termòmetres ja superaran els 30 graus al centre del dia. L'ambient d'estiu s'anirà apoderant cada cop més de a situació, i tot i que les temperatures no faran cap pujada brusca durant el que queda de setmana, la calor tendirà a anar augmentant. Tota la segona part de la setmana està marcada pel bon temps i pel domini del sol, només a les tardes s'aniran repetint algunes tempestes al Pirineu, sobretot demà. Tot fa pensar que la revetlla de Sant Joan es podrà viure, doncs, sense pluja a tot el territori.

Aquesta nit quan siguin la una i nou minuts deixarem enrere la primavera i entrarem oficialment a l'estiu. Serà l'estació més llarga de l'any i durarà 93 dies i 15 hores.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats