Societat 31/01/2012

La Plataforma d'afectats de l'Aldea anuncia la recuperació dels estalvis a la vista al març

L'entitat demana confiança als socis amb els comptes bloquejats i creu que la cooperativa podrà remuntar el vol amb una nova venda de crèdits a altres entitats. També es recuperaran part dels dipòsits a termini

Acn
2 min

L'AldeaLa Plataforma d'afectats per la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) ha anunciat aquest dimarts al vespre que el Departament d'Economia i la societat treballen amb la previsió de retornar els fons de tots els comptes a la vista bloquejats i part dels comptes a termini durant la segona quinzena de març. Després que l'anterior reunió organitzada per la cooperativa i el mateix Govern acabés difuminant el calendari de retorn anunciat, l'entitat, que a diferència de l'Associació d'afectats continua donant un vot de confiança als actuals gestors, ha avançat que la negociació amb entitats bancàries perquè adquireixin els crèdits de la secció resulta clau per la viabilitat futura de la cooperativa.

El president de la Plataforma, Ramon Carles, ha exposat en una nova assemblea d'afectats aquest dimarts a la nit que, actualment, queden encara pendents de retorn 406 comptes pertanyents a 321 socis -els impositors de la secció de crèdit passaven automàticament a convertir-se també en socis de la cooperativa-. D'aquests, resten 249 comptes a la vista per valor de 628.425 euros i 157 a termini per 4.131.330. Economia, a través de la mateixa Cooperativa, hauria comunicat ara a la Plataforma que la previsió és que els comptes a la vista i i una part dels de termini puguin quedar desbloquejats abans del 31 de març, quan es preveu també disposar ja del pla de viabilitat de la cooperativa. "Si no fos així, haurem de reunir la gent i veure què ens diuen", ha declarat.

Divisió entre els afectats

Des de fa dies, però, el col·lectiu d'afectats es troba dividit tant pel que fa a l'anàlisi de la situació com pels mètodes a emprendre per redreçar-la. Així, mentre la Plataforma és receptiva als missatges del Govern i els dirigents de la Cooperativa, l'Associació d'Afectats veu amb escepticisme aquests plantejaments i treballa, amb un equip d'advocats, per convocar una assemblea general extraordinària de l'entitat que permeti rellevar la cúpula directiva. "No farem gastar diners a la gent. Volem cobrar. No som partidaris d'anar per altres vies i fer gastar", ha dit Carles, per marcar distàncies amb l'altre grup d'afectats.

L'objectiu, segons el portaveu de l'Associació, Jordi Gas, que ha estat present en la reunió, és accedir a tota la informació sobre l'entitat i poder actuar per evitar un concurs de creditors que podria acabar perjudicant finalment els impositors. Atent a les explicacions de la Plataforma, Gas s'ha mostrat escèptic sobre la viabilitat de la proposta que els impositors continuïn mantenint els seus estalvis per regenerar l'activitat de la cooperativa.

stats