TERRITORI
Societat 15/03/2011

Les platges del Maresme es queden de nou sense sorra i Cabrera anuncia denúncies

Redacció
2 min

Cabrera de Mar (Maresme)De nou, les platges dels municipis de la part baixa del Maresme s'han quedat sense sorra, especialment les de Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar. En aquesta última només hi queda un quilòmetre de platja. L'alcalde del municipi, Joan Vilà, ha anunciat que l'Ajuntament presentarà una denúncia contra l'Estat i la Generalitat per no realitzar cap actuació per protegir el litoral. El temporal de llevant, tant d'aquest cap de setmana com d'avui, ha evidenciat una vegada més la debilitat de la costa del sud del Maresme, ja que ha perdut els 370.000 metres cúbics que es van aportar l'any passat amb la regeneració que va posar en marxa el ministeri.

A banda de les platges, el temporal no està provocant problemes greus a la comarca. Segons informen els Bombers de la Generalitat, les pluges de les últimes hores han causat un accident a Tordera, quan dos vehicles han xocat aquesta matinada, però els seus dos ocupants només han patit ferides lleus. Les rieres dels municipis del Maresme han baixat amb intensitat, però per ara no s'ha registrat cap incident amb cap vehicle.

Cabrera de Mar fa temps que demana al ministeri de Medi Ambient, i especialment al port de Mataró, que facin la seva feina. En el cas del port de la capital del Maresme, hauria de fer l'esperat bypass que permetria que la platja del municipi recuperés la sorra que perd cada any. L'alcalde Joan Vilà ha explicat que avui acaba el termini per obtenir una resposta per part d'Estat i Generalitat per aconseguir alguna actuació de protecció al seu litoral, però ja que no hi ha hagut resposta, finalment l'Ajuntament de Cabrera ha decidit tirar endavant la denúncia. "Potser trigarem 20 anys a resoldre la situació, però almenys quedarà constància que la població de Cabrera ha lluitat sempre per defensar el que és seu", ha destacat.

La voluntat de l'Ajuntament de Cabrera era poder desenvolupar l'estudi ambiental que van presentar mesos enrere i que pretenia, entre d'altres coses, la construcció d'espigons submergits. A més, l'alcalde critica que abans tots els municipis del baix Maresme afectats per la carència de sorra a les platges anaven junts defensant la mateixa causa i ara Cabrera s'ha quedat "sola".

stats