Societat
Societat 16/04/2011

Ple a la costa per Setmana Santa

Els hotelers de la Costa Brava i la Costa Daurada són optimistes. A Barcelona es preveu una ocupació del 85% i s'aprofitarà per donar a conèixer la festa de Sant Jordi als turistes

Efe
1 min

BarcelonaLes previsions indiquen que aquesta Setmana Santa els destins de costa s'ompliran de turistes, sobretot els dies de festa i gràcies al bon temps. En canvi, sembla que pocs esquiadors faran cap a les pistes d'esquí, que encara estan obertes.

Els hotelers de la Costa Brava i la Costa Daurada esperen omplir els establiments divendres i dissabte a la nit; en canvi, durant la setmana l'ocupació serà més baixa. Com ha indicat el gerent de l'Associació Hotelera de la Costa Brava, Martí Sabrià, l'hivern ha estat llarg i la gent té ganes de fer el primer bany de l'any. A més dels visitants catalans, es preveu el desplaçament de bascos, madrilenys i aragonesos.

A la Costa Daurada, els turistes també seran de proximitat. El president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Joan Antoni Padró, espera una Setmana Santa "molt animada" i indica que dijous i diumenge l'ocupació podria arribar al 75%.

Els hotelers de Barcelona també són optimistes i esperen una ocupació "brillant", del 85%. A més, aprofitaran la coincidència de la Setmana Santa amb Sant Jordi per promocionar la festa entre els turistes i repartiran llibres i prop de 20.000 roses entre els clients.

Tot fa pensar que al Pirineu i la la muntanya registraran menys visites que anys anteriors. El president de la Federació d'Hosteleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, ha explicat que la Setmana Santa "tardana" i les altes temperatures perjudiquen el Pirineu de Lleida. Les pistes d'esquí rebran probablement poques visites i, per contra, les cases rural registraran entre un 90 i un 95% d'ocupació.

stats